I do it my way - Old Cabinet


Našim karanténnym projektom bola renovácia starej, takmer storočnej, skrine, ktorú sme si priviezli zo Sliaču (od @50arches),
čo nie je pre nás neďaleká dedinka, ale naozaj sa mi veľmi páčila. 
Manžel polepil, čo bolo treba, a dokonale obrúsil.

During Corona quarantine we did upcycling of an old wooden cabinet which is nearly 100y.o. We bought it in Sliač (from @50arches), which is not a close village, but I really liked it. My hubby glued everything important and he sanded it perfectly.
Skriňa bola natretá prípravkom proti červotočom, 3x farbená a 1x lakovaná. 
To bola všetko moja úloha.

We painted the cabinet against woodworms, then 3x white paint and once the final varnish. These were my tasks to do.
Pôvodne som chcela do skrine poukladať látky a mať ich tam na jednom mieste. No s výsledkom som bola taká spokojná, že sme ju napokon umiestnili priamo do obývačky. 

Inicially, I wanted to place some fabrics for sewing as they can be found together in one place. However I was so satisfied with the final result that we placed it right in the living room.
Vnútorné dosky sú nové, aby uniesli náklad porcelánu, vázičiek, tanierov a pohárov, ktorý som do nej napokon naložila. Úchytky sú z cesty po Provensálsku presne spred roka. Lanové uzatváranie sme si vymysleli, aby sa nám neotvárala. 

The inner boards are new to carry all the glasses, vases, plates and porcelaine that I put inside. Handles come from Provence we visited one year ago. The rope handle we invented it for keeping the cabinet closed.













Comments

  1. Skriňa je naozaj krásna a priznávam, že mala byť pôvodne moja :-) Som rada, že sa dostala ku tebe, parádne ste ju prerobili - tlieskam ♥♥♥ Alexandra

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ďakujeme za pochvalu. Asi to takto malo byť, že si sa rozhodla nezobrať si ju. Mne ulahodila na prvý pohľad najmä tým, že mala čisté línie. Všetky, čo som predtým pozerala boli s ornamentami.

      Delete

Post a Comment

I will be happy if you leave a comment :-) Do not forget to leave your name!

Popular Posts