Drawing workshop

Už dávnejšie pokukujem po workshope s kresbou či maľbou, chcela by som skúsiť akvarel, ale ceruzka je tiež fajn voľba. Náhoda spôsobila, že som neďaleko od nás natrafila, a to pekne v pohodlí domova, na [fejsbu:ku] :-) , na úvodnú hodinu výtvarného ateliéru. Pani bola zlatá a okrem pondelka vypísala aj piatkový termín, ktorý je jednoznačne lepší, lebo človek môže na konci pracovného týždňa 99%-ne vypnúť hlavu - hmmmm.... to 1% si musím nechať, lebo mne stáva, že hlava nie a nie byť v stave OFF ani v noci. Lucka a Katka súhlasili, hoci som veľmi netušila, čo očakávať. Mám rada, keď to má finálny produkt, v mojej hlave sa preto rodilo vianočné zátišie na vianočnej pohľadnici.
S osôbkou pod nickom "výtvarný ateliér" som si vymenila pár správ. Keď sme sa blížili na miesto určenia, prebúdzala sa vo mne zvedavosť, či sa s tou osôbkou náhodou už aj nepoznám. Ale nie. Príjemne ma prekvapili dosky pripravené pre každého, kto si chcel prísť pokresliť. Tie boli naozaj úžasné. Chýbali mi nejaké podnetné výtvarné diela na stenách, ale zátišie, ktoré mi pripomenulo staré vianočné pohľadnice z detstva, už bolo pripravené. Krátka inštruktáž, naposledy som takú absolvovala na ZUŠke dávno pradávno, a mohli sme začať. Sama som bola zvedavá, či sa to nepremení na infantilnú kresbu a či to nedomrvím už na začiatku. S dvojhodinovým výsledkom som však celkom spokojná. Už teraz sa teším, ako si to o dva týždne dokončím.  
Katka a Lucka si neisto sadli na stoličky a verím, že mali podobný pocit ako ja, len s tým rozdielom, že ja som to spískala. Ale na konci sa to ukázalo ako fajn relax, zabudli sme na problémy, zhon, sústredili sme sa na zátišie a počúvali sme nácvik dychovky, ktorá trénovala už vianočné piesne. Zaujímavý podmaz spolu so začínajúcou sa stužkovou v tej istej budove. 
 
♥ ♥ ♥
I have been thinking about a drawing or painting workshop for quite a long time. I´d like to try aquarelle, but the pencil drawing is also a good choice. By lucky chance I found on FB, from my home sweet home comfort, that  there would be an initial art workshop close to our home. A lady was so kind that except Monday she also offered a Friday lesson which I consider to be better, because at the end of the working week one can relax his/her mind better: on 99% :-) That 1%  I have to keep it, because it occurs to me that my head can´t switch OFF even during the night. Lucy and Katy agreed, however I didn´t really know what to expect. I like if the things have a final product so an idea related to a Christmas still life later transformed into Xmas wishes started to grow. 


Comments

  1. Anonymous12/19/2017

    My spouse and Ⅰ stumЬled over here coming from a
    different page and thought ӏ should check tɦings out.

    Ⅰ like what I sᥱe so i am just following you. Loօk
    forwаrd to going ߋver your wеb page again.

    ReplyDelete
    Replies
    1. So nice to read this. New posts are coming ...

      Delete
  2. Hello Anonymous. Maybe it would be fine if I can have a look on your blog as well and then I can tell you more about widgets :-) However, herb24 etc doesn´t work. So you can write me more here, even with your name and blog link. I am happy if you enjoy reading my news.

    ReplyDelete

Post a Comment

I will be happy if you leave a comment :-) Do not forget to leave your name!

Popular Posts