Xmas in May

Májové Vianoce. Poviete si, "Čo je to za blbosť?!" Prípadne si tie slová prečítate ešte raz a ešte druhýkrát a pravdepodobne si článok rozkliknete, aby ste si prečítali viac, pretože my ľudia sme tvory zvedavé :-) Presne takto nejako to prebiehalo u mňa, keď som na blogu DECOR BLANC (ktorý som neprehliadla vďaka francúzskemu názvu) uvidela článok Bloggerské Vianoce. 
Prihlásila som sa teda vďaka tejto milovníčke betónu a autorke krásnych fotiek Martinky z "décor blanc" do akcie. Mojou úlohou bolo vyrobiť DIY prekvapenie pre Ivku, pretože darčeky môžeme predsa rozdávať kedykoľvek, nielen na Vianoce!
Náhoda teda spojila mňa a Ivku, ktorá svoje životné postrehy dáva na blog Za mestem u lesa. Už názov ma zaujal, pretože hoci žijeme neďaleko Žiliny, aktuálne piateho najväčšieho mesta Slovenska, sme mestskou časťou 3 km vzdialeného menšieho mestečka (už kukáte na mapu? :-) ) a panujú tu veru dedinské zvyklosti. A k tomu hory, lúky, ale aj medvede a srnky, máme za plotom. 
Čítaním Ivkinho blogu som sa snažila zistiť, čo má rada. A čo som Ivke darovala? Prečítajte si budúci príspevok, pretože ja chcem teraz ukázať, čo som si v balíčku našla ja. Milovníci domčekov mi môžu závidieť :-) Boli to domčeky - domčekový pozdrav, Ivkou vyrobené domčekové mydlo a ten najväčší domček nebol drevený, ani kovový, bol textilný vo farbách, aké ja ľúbim. Keďže som Ivkin blog čítala pozorne, tušila som, že darček od nej by mohol byť ušitý. Mám radosť, že sa môžem doma pochváliť aj niečím, čo som nerobila ja. No a uznajte sami, že domček z Čiech krásne zapadol k tým, ktoré som si v jesennom (ne)čase ušila ja. Tento skvelý domček si už našiel svoje čestné miesto v obývačke. Ktovie, možno sa mi moja ulica pomaly rozrastie o ďalšie stavby.

Ď♥A♥K♥U♥J♥E♥M♥
Xmas in May. You surely say "What´s that stupid thing?!" Or maybe you decide to read those words again and again and you will probably click on the icon Read more, because we are the humans and we are curious :-) So this was my approach when I saw the article Bogger´s Xmas on the blog named "décor blanc" (I couldn´t miss it thanks to its French title).
I decided to take part in it thanks to a concrete lover and a fantastic photo maker Martina from "décor blanc". I had to make an interesting surprise myself, so a real DIY, for Ivka, because we can give presents anytime during the year. Not only during the Xmas season! 
Purely by accident I entered in contact with Ivka who is a blog creator of Za mestem u lesa. (Behind the town and nearby the forest). I found the name of her blog interesting. As we live close to Žilina, the 5th big Slovak town nowadays), our location is also a borough of the smaller town which is only 3kms far away from our place (are you already looking at a map? :-) ) and all the same there are village - rural habits. And much more, there are mountains, meadows and even bears and deer behind our fence garden.
I read Ivka´s articles and I wanted to find out what does she love. A what did I send her? You can read more in the next article, because now I´d like to reveal what I have found in my parcel. All the little deco-houses lovers can be jealous :-) There were little houses inside of my parcel. There was a little house postcard, I also found inside a sweet-smelling handmade soap made by Ivka in a form of a little house and the biggest house wasn´t made of wood or metal, it was sewn in colours I love the best. As I was reading Ivka´s blog carefully, I supposed to get something hand sewn. I am delighted I can boast something I didn´t make myself. Admit or not, the little sewn house form the Czech Republic really goes perfectly together with my little handmade houses I made during the autumn time. This fabulous house has already got a place in the living room. Who knows, maybe my little street will be growing and spreading slowly.

Comments

  1. Jolčo, jsem moc ráda, že balíček na Slovensko doputoval :-) Že ti takto doplním domečkovou sbírku, jsem po pravdě ani netušila. Vím z tvého blogu, že taky šiješ. Barevné složení mi bylo jasné. Jen zhmotnit konkrétní věc nebylo jednoduché. Trefit se do vkusu cizího člověka, to fakt není snadné. :-) Na balíček od tebe se moc těším :-) Měj se krásně, Ivana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joj Ivka, super si sa trafila! Domček je úžasný😀 Vďaka!

      Delete
  2. Moc hezké domečky, jak šité tak z mýdla. A srdíčka jsou také nádherná. Zdařilá výměna.
    Přeji fajn dny.

    ReplyDelete
  3. Nadherna vymena, vim, ze Ivanka umi a vim, ze i ty:-). Pekny vecer. M.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dakujem Marcelka za navstevu u mna, aj za moznost Majovych Vianoc. Tesim sa na dalsie :-)

      Delete

Post a Comment

I will be happy if you leave a comment :-) Do not forget to leave your name!

Popular Posts